środa, 5 września 2012

Kasia z tendom.pl gotuje dla Dobrego Wnętrza

Mili, nasza Kasia została zaproszona do wspólnego gotowania z Tomkiem Jakubiakiem, szefem kuchni wielu znanych restauracji i dziennikarzem kulinarnym, pracującym m.in. dla telewizji śniadaniowych "Dzień dobry TVN" i "Pytanie na śniadanie". Warsztaty zostały sfotografowane przez Marcina Czechowicza, a ich efektem poza sesją dla Dobrego Wnętrza jest także szereg świetnych przepisów.

Kasia wybrała kurki po tajsku, które szalenie łatwo przygotować, a efekt jest nieziemski. 


Podajemy przepis:

składniki: miks sałat, 20dkg pomidorków koktajlowych, szalotka, łyżka masła, 50dkg świeżych kurek, karczochy, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju sezamowego, cukier trzcinowy, limonka, kolendra, sól, pieprz

przygotowanie: na talerzach ułożyć sałatę, pomidorki i posiekaną cebulę szalotkę. Kurki opłukać i osuszyć, większe pokroić, wrzucić na patelnię z masłem i pokrojonym na cienkie plasterki czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem, smażyć przez minutę, odstawić z ognia. Zawartość patelni wyłożyć na sałatkę. Przygotować sos: wymieszać olej sezamowy z sokiem z limonki i łyżeczką cukru trzcinowego. Sosem polać całość, w razie potrzeby doprawić solą morską. Posypać kolendrą i udekorować karczochami.

tendom.pl życzy smacznego!


























4 komentarze:

  1. uuu rewelacyjne gotowanie ;) Pozdrawiam, Monika.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smacznego zatem! Pozdrawiamy serdecznie! Monika i Kasia z tendom.pl

      Usuń
  2. Fantastyczna sesja-miło popatrzec na matki Polki gotujące-brawo kochane kobitki :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zwłaszcza, że to, co Panie ugotowały było obłędnie pyszne! Pozdrawiamy bardzo ciepło! Monika i Kasia

      Usuń

Copyright © 2016 tenDOM... bo w domu najlepiej , Blogger